Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното и степените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нямам представа с какъв тинол съм го направил тъй като го изкарах от архивите... абе не е първа младост .... И не е окончателно решение това което направих, като си намеря бушонче ще си го преправя как си трябва. Аз горе писах че пробвах с лустер клемички но пресованата спойка всъщност не се оказа много здрава и беше малко неуспешен опита, затова го запоих

Comment

Малко късно се включвам по темата, но ето ти един магазин (виж картата) в който можеш да си намериш термобушон. От Мария Луиза като завиеш надясно (ако идваш от ЦУМ към Сливница) по Поп Богомил вървиш още 10-20 метра и в дясно има една оранжева врата. Ако не си разчел какво пише върху него си го носи да им го покажеш.
      Attached Files
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Колега, поне четирима души ти казахме да не го запояваш,ама кой да слуша!Не случайно ти писах да го строшиш и да му използваш крачетата за да защипеш с тях един кабел!
        Другите ти дадоха идеята с клемата и тях не послуша!
        Ако пък си го запоил с "хубав"тинол-ПОК 90, а не с такъв за тенекии,много скоро пак ще го сваляш.Сега поне имаш опит как става това!
        не му се карай на човека бе , може пък и да държи и работи без проблем. мен ми е чудно как е хванал калая за тенекията, пък ако се наложи , следващия път ще го смъкне за 5 минути
        точка

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
          Малко късно се включвам по темата, но ето ти един магазин (виж картата) в който можеш да си намериш термобушон. От Мария Луиза като завиеш надясно (ако идваш от ЦУМ към Сливница) по Поп Богомил вървиш още 10-20 метра и в дясно има една оранжева врата. Ако не си разчел какво пише върху него си го носи да им го покажеш.
          Мерси като намеря свободно време ще отскоча
          А колкото до разчитането виждат се едва едва някви букви и цифри нещо от сорта на Тр 184С, което ако значи че на 184 градуса изпушва си имам фурна в колата

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          не му се карай на човека бе , може пък и да държи и работи без проблем. мен ми е чудно как е хванал калая за тенекията, пък ако се наложи , следващия път ще го смъкне за 5 минути
          Калая хвана прилично понеже го дърпах и държеше, а на местата които го запоих бяха двата края на термобушона и имаше две медни точки... леко прешкурване, почистване и хвана, но докога не се знае, пък и аз така няма да го оставям - някой слънчев ден ще си монтирам термобушонче

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
            Успях да сваля тая идиотщина, само проблема остава един
            Това чудо(тремобушона) на техниката къде точно е завряно и възможно ли е от нея да не ми работи 4та степен(другите си бачкат нормално) и някой друг съвет за сваляне на радиаторчето,че днес го гледах като голям камък
            ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

Първоначално публикувано от dudeslav Покажи съобщение
              Това чудо(тремобушона) на техниката къде точно е завряно и възможно ли е от нея да не ми работи 4та степен(другите си бачкат нормално) и някой друг съвет за сваляне на радиаторчето,че днес го гледах като голям камък
              Принципа би трябвало да е същия като моя. 4та степен няма нищо общо с термо бушона, но пак е на същото гадно място. При мен е долу в ляво от жабката в дъното, ако искаш утре мога да ти направя снимки. 4та степен е директна и влиза директно във вентилатора, а 1-2-3 минават първо през тази "простотия" която мен ме измъчи ... Един съвет мога да ти дам не разглобявай потенциометъра за степените със сигурност не е от него и се сглобява трудно и изнервящо По скоро може да ти е прекъснат кабела за 4та степен

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                Калая се хваща лесно, като вместо колофон се използва цинков двухлорид!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Принципа би трябвало да е същия като моя. 4та степен няма нищо общо с термо бушона, но пак е на същото гадно място. При мен е долу в ляво от жабката в дъното, ако искаш утре мога да ти направя снимки. 4та степен е директна и влиза директно във вентилатора, а 1-2-3 минават първо през тази "простотия" която мен ме измъчи ... Един съвет мога да ти дам не разглобявай потенциометъра за степените със сигурност не е от него и се сглобява трудно и изнервящо По скоро може да ти е прекъснат кабела за 4та степен
                  Цъкни някоя снимчица ако не е проблем...
                  ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

Цъкни някоя снимчица ако не е проблем...
                    Ок няма проблем, ама тва чак сега го виждам явно ще остане за утре на светло понеже и грамотен апарат нямам. Дано не е проблем

Comment

Ок няма проблем, ама тва чак сега го виждам явно ще остане за утре на светло понеже и грамотен апарат нямам. Дано не е проблем
                      Не е проблем... Ако ми кажеш и къде влизат кабеляците(за 4 степен) в тоя вентилатор,че голямо г.зене вчера и видях къде е моторчето за клапата за въздух(дето не ми работи)
                      На 156цата станах цар, ама ...

Comment

Не е проблем... Ако ми кажеш и къде влизат кабеляците(за 4 степен) в тоя вентилатор,че голямо г.зене вчера и видях къде е моторчето за клапата за въздух(дето не ми работи)
                        На 156цата станах цар, ама ...
                        Тва моторче и на мен ми се е*ава ама не му е дошло времето на него ... ще ти снимам всичко кое къде влиза

Comment

щом само 4-та степен не работи със сигурност проблема е в ключа.
                          точка

Comment

Ама колега аз тва нещо го разглобявах и няма как да е от него, вътре са 5 пластини за всяка степен по една + нулата, една пружинка една сачма върху пружинката и още 2 пластинки или беше една забравил съм точно как беше, но там няма какво да се развали или ако се развали нещо няма да е само едната степен ами всичките. А свалянето от конзолата, с жилата и всичките му там гадости и след което следва отваряне на потенциометъра, ок отваря се лесно ама трябва да се внимава да не изхвърчи пружинката щото при мен така стана, след което констатирах че проблема не е там и всъщност от там много трудно може да се появи проблема и последва гадната част сглобяването, много мъка е но не е невъзможно трябва добра координация и никакви нерви. Жалко че не го снимах Не че е невъзможно там да е проблема но сега след като съм го отварял и видях за кво става дума тва би било последното място в кото бих търсил причината за неработенето По скоро прекъснат кабел - оранжевия
                            Last edited by AntiLuuP; d.m.y г., 22:55. Основание: .

Comment

ами много лесно се проверява дали е от врътката. вади и се буксата и с един кабел се съединяват 1-во и последно краче докато е на контакт колата. ако завърти - врътката е виновна. тия пластинки които си видял нагарят щото на 4-та степен минава най-голям ток от там.
                              точка

Comment

Виж за нагар не ми беше минало през ума. Може и тва да е, но друго няма какво
                                Иначе ето ги снимките. Дебелия оранжев кабел е 4та степен който влиза директно в перката заедно с дебелия черен А там където са 4 кабела един до друг и влизат в зеленикавото "нещо" са 1-2-3 степен, при мен проблема беше там
                                Attached Files
                                Last edited by AntiLuuP; d.m.y г., 16:52.

Comment

Working...
                                X